streda, 23. októbra 2013

Záhorácke závitky

Opäť jedno z našich obľúbených jedál.
Myslím, že je notoricky známe, ale aj tak tu recept šupnem ;o)

Tu máme ingrediencie:
bravčové karé
kyslá kapusta
cibuľa (olej)
oravská slanina
koreniny - rasca, červená paprika, čierne korenie
soľ
hladká múka (u mňa celozrnná)

Slaninku nakrájame na kocky a dáme opražiť.

Pridáme kyslú kapustu a necháme podusiť.

Kým sa nám udusí kapusta, nakrájame a vyklepeme mäso,
osolíme a okoreníme.

Kým trochu vychladne kapusta, nakrájame a opražíme
na oleji cibuľku.

Pripravené plátky mäsa naplníme kapustou,
zvinieme a obalíme v múke.

Na spodok plechu vylejeme opraženú cibuľu,
poukladáme v múke obalené závitky,
posypeme mletou červenou paprikou a celou rascou
a voľné miesta miesta vyplníme kapustou,
ktorá nám zostala.

Prikryjeme alobalom a pečieme cca 1 hodinu pri 250°C.

Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Dobrú chuť!
:o)

1 komentár:

  1. Vynikajúci recept. Obed bol vynikajúci. ;o Ďakujem Viliam

    OdpovedaťOdstrániť