utorok 22. januára 2013

Nepečená kokosová roláda

 TMAVÉ CESTO : 
 5 - 6 balíčkov keksov Marina alebo Indián 
 (Indiánky sú lepšie , necítiť v nich aníz) 
 3 PL kakaa 
 1 dl rumu 
 1,5 dl silnej kávy (aj usadenina) 
 200 g mletého cukru 

 PLNKA : 
 200 g masla 
 200 g mletého cukru 
 50 g kokosu 

Keksy pomelieme alebo rozdrvíme .
 Pridáme zvyšné ingrediencie a vypracujeme cesto .
Vyvaľkáme na igelit alebo papier na pečenie ,
 natrieme plnkou
 a zavinieme do rolády .
Treba ju nechať dobre stuhnúť v chladničke .

12 komentárov:

  1. To vypadá jednoduše a rychle a moc chutně:o)Akorát nevím čím nahradit ty sušenky za naše.Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veru neviem , nič podobné týmto sušienkam na našom trhu nie je .
      Skús si "vygoogliť" zloženie , možno aj v Čechách máte nejaké podobné .

      Odstrániť
    2. bebe keksy môžete dat

      Odstrániť
  2. Ja ich robím z BE-BE keksov a do plnky pridávam aj med a menej cukru. je to naša vianočná pochúťka už 25 rokov :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto je tiež riadne starý recept, a keďže všetkým chutí ani ho nemením ;o)

      Odstrániť
  3. to vypadá velmi chutně ! zrovna jsem sháněla takový recept a myslím, že tento vyhrál ! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Napadlo ma,že by som namiesto cukru do plnky použila bielu čokoládu čo myslíte?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. teda netuším, čo by z toho vzniklo ... bielu čokoládu som ešte nikdy nepoužila :DDD

      Odstrániť
  5. Uzasny recept, robim ho dlhe roky. Odporucam!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Marína keksy sú s anízom, nie s rascou

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne ako píšete, marína je sladký keksík prevoňaný anízom. rasca sa používa pri slanom pečení.

      Odstrániť
    2. veru omyl ... idem to prepísať ;-)

      Odstrániť