nedeľa, 20. januára 2013

Kysucký polesník

zemiakové placky pečené nasucho s maslom

V našom regióne majú rôzne názvy :
polesníky , podlesníky , podlisňaky , polisňaky ....
V minulosti sa piekli na peci .
Potrebujeme :

zemiaky (množstvo podľa potreby)
soľ
1 vajce
hladká múka

Zemiaky postrúhame najemno (mixérom - ručne je to samovražda :D ...).
Pridáme soľ, vajíčko a cca 2-3 PL hladkej múky a vymiešame .

Pečieme ich na dobre rozpálenej železnej platničke
 (v dnešnej dobe už asi dosť veľká vzácnosť) z oboch strán .
Dĺžku pečenia treba "vychytať" ...
Ešte horúce placky potierame maslom .

Na obracanie používam maliarsku špachtľu :)
V tomto prípade najlepšia pomôcka .
**************************************************
Tieto placky robievam aj inak .
Vyprážam ich na oleji .
Vtedy do cesta pridávam aj roztlačený cesnak a majoránku .


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára