sobota, 19. januára 2013

Hruškový koláč z lístkového cesta

( v tomto prípade som zabudla na vajíčka , takže je trošičku spľasnutý  :D ... )

lístkové cesto
2 kyslé smotany
4 PL kryštálového cukru
vanilkový cukor
1 zlatý klas
2 vajcia
2 - 3 mäkšie  hrušky

Lístkové cesto vyvaľkáme na menší plech .
Naukladáme naň nahusto na plátky pokrájané hrušky .
Na ne vylejeme vymiešanú hmotu z kyslej smotany , cukru ,
vanilkového cukru , zlatého klasu a vajíčok .

Pečieme cca hodinku na 190 °C .
Krájame až po  vychladnutí .
**************************************
Inak najlepšie skúsenosti mám s chladeným lístkovým cestom z Lidlu .
Je síce menšie , ale už ho netreba vaľkať.
A chuťovo je výborné .
**************************************
Tento koláčik som robila aj s ríbezľami (egrešmi a jahodami) .

Bol dosť kyslý , deti ho veľmi nechceli .
Takže pri malých deťoch odporúčam čisto hruškový ... :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára